Home Pre Ženy Halušky: perla slovenskej kuchyne. Ako na nich?

Halušky: perla slovenskej kuchyne. Ako na nich?

0 comment 234 views

Halušky sú jedným z najznámejších a najobľúbenejších jedál slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu a lahodne chutia. Existuje mnoho rôznych receptov na halušky, ale základné ingrediencie sú vždy tie isté: zemiaky, múka a vajcia.

Ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • soľ podľa chuti

Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno.
  2. Pridáme múku, vajce a soľ a vypracujeme cesto. Cesto by malo byť mäkké a elastické, ale nie lepkavé.
  3. Z cesta vytvarujeme halušky. Môžeme to urobiť pomocou haluškára, alebo cez gnocchi dosku.
  4. Halušky varíme v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.
  5. Halušky scedíme a podávame s bryndzou, opraženou slaninkou a kyslou smotanou.

Tipy:

  • Do cesta na halušky môžete pridať aj iné ingrediencie, ako napríklad strúhaný syr, kôpor alebo pažítku.
  • Halušky môžete podávať aj s inými omáčkami, ako napríklad s rajčinovou omáčkou alebo s hubovou omáčkou.
  • Ak chcete, aby boli halušky mäkšie, môžete do cesta pridať trochu mlieka alebo smotany.
  • Ak chcete, aby boli halušky tuhšie, môžete do cesta pridať trochu viac múky.

Halušky sú chutné a sýte jedlo, ktoré si môžete vychutnať na obed, na večeru alebo aj ako prílohu.

Tu je niekoľko receptov na halušky:

  • Bryndzové halušky: Klasické halušky s bryndzou, opraženou slaninkou a kyslou smotanou.
  • Strapačky: Halušky z kysnutého cesta podávané s kapustovou omáčkou.
  • Lokše: Tenké placky z zemiakového cesta podávané s rôznymi omáčkami.
  • Piatrožky: Halušky z vareného zemiakového cesta podávané s opraženou slaninkou a kyslou smotanou.

Halušky sú neodmysliteľnou súčasťou slovenskej kultúry a kuchyne. Sú jedlom, ktoré si môžete vychutnať s rodinou a priateľmi.

O nás

Simply Finance ♨️ vám přináší analýzy kapitálových a finančních trhů, informace o trendech v bankovním sektoru a jeho managementu, ale i informace o nových produktech a technologiích.

Provozovatelem webu je

Ing. Vítězslav Kotík, MBA

U Michelského mlýna 1535
Praha 4
140 00

IČO: 42143659

DIČ: CZ7211162761

Bankovní spojení:

2001807788/2010
IBAN: CZ12 2010 0000 0020 0180 7788
SWIFT: FIOBCZPP

Kontaktovat nás můžete na mailu:
Redakce: info@press-media.cz

REKLAMA

Zde může být tvá textovábannerová reklama

Copyright © info@Press-Media.cz

Obsah serveru je chráněn autorským právem. Jakékoli užití obsahu serveru včetně publikování nebo jiného šíření obsahu serveru je bez písemného souhlasu této společností zakázáno.